Davina

Mariluz is een gezellige en vriendelijke lesgeefster. Ze weet heel goed hoe ze de lessen leuk en leerzaam kan maken. Je merkt dat ze erg ervaren is. Het is dan ook telkens een plezier als we de les volgen. We hebben onze eerste serie lessen er op zitten en kunnen ook op reis ons verstaanbaar maken. Het is erg leuk en leerzaam.

 

Daan

De laatste tijd heb ik uiterst goede Spaanse lessen gehad van Mariluz. In korte tijd heb ik veel geleerd. De lessen zijn volledig aangepast aan het individu. Ze gaat zo snel of langzaam door stof heen als jij wilt. Tevens is Mariluz erg flexibel in lestijden wat een grote plus is bij een drukke werkweek.

Kortom, een zeer goede en fijne lerares, aanrader!

 

Rento & Mirella

Spaanse les van Mariluz!

 

Sinds het voorjaar volgen wij wekelijks Spaanse les bij Viva España in Colmschate, de cursussen van Mariluz Herrero.

De lessen van Mariluz zijn gevarieerd, gestructureerd en
haar uitleg is helder. Mariluz is een deskundige, zeer ervaren docent, die haar
lessen voortdurend afstemt op het tempo en de wensen van haar leerlingen. Dat
Spaans haar moedertaal is geeft de lessen echte meerwaarde. Behalve de taal
leren we veel over Spanje en de Spaanse cultuur.

Haar beheersing van het Spaans en van het Nederlands zijn
perfect. Haar persoonlijke manier van lesgeven, haar enthousiasme (Hola
chicos!) en haar humor zijn aanstekelijk en inspirerend.

 

Wij zijn heel tevreden over de lessen van Mariluz en bevelen haar graag bij u aan!

 

Marita O.

De lessen van Mariluz zijn super! ik ben echt met stappen vooruit gegaan en ze is altijd bereid om afspraken te maken op de tijden dat het jou uitkomt.
Ze geeft duidelijk les en je kan ook je wensen aangeven waar je geholpen wilt worden, individuele aandacht en heel erg gezellig. EEN ECHTE AANRADER!!

 

Ineke

Ben je op zoek naar een goede en inspirerende docent Spaans? Dan moet je bij Mariluz zijn!
Ze houdt je bij de les, herhaalt met veel geduld waar nodig, heeft allerlei afwisselend lesmateriaal, ze doet wat ze belooft.
En . . . ze vertelt op zo'n enthousiaste manier over haar land!
Ik ben in september begonnen en ik kan er niet omheen: de lessen bij Mariluz werken verslavend, ik ga zeker door!
¡Hasta pronto en la casa de Mariluz! 

 

 

H. Vinkers.

Sinds enkele weken volg ik de spaanse les bij Mariluz. De sfeer is goed, en altijd gezellig. Een aanrader voor iemand die spaans wil leren, Gtn

 

 

Eduard

Sinds anderhalf jaar maakt Mariluz van Viva España mij wegwijs in de Spaanse/Latijns Amerikaanse taal, geschiedenis, keuken en cultuur. Ik volg de lessen met veel plezier.

Doordat Mariluz lesgeeft aan kleine groepen is er veel ruimte voor individuele aandacht. Ook buiten de lessen om is ze bereikbaar om je op weg te helpen via email, telefoon etc.

De lessen zijn erg leuk en gevarieerd. Ze maakt gebruik van veel manieren om je de Spaanse taal te leren naast de theorie uit de leerboeken;muziek, (docu)films etc. Mariluz houdt het tempo in de les goed hoog en is naast een goede docent ook een heel warm mens.
Dus hard werken maar wel in een fijne sfeer met koffie of thee en soms zelfs wat typisch Spaanse lekkernijen.

 

Eric & Hanneke

Een wereld van verschil!


Een wereld van verschil tussen onze vakantie in Spanje zonder enige kennis van de Spaanse taal, en een vakantie in Spanje na 1 jaar les (eens per twee weken) van Mariluz. De positieve instelling, de flexibiliteit en ook zeer zeker de aanhoudende verbeteringen & aangedragen alternatieven, hebben ons meer mogelijkheden gegeven tijdens de vakantie.
Door de positieve sfeer tijdens les, maken we zelfs altijd ons huiswerk :). Voor een zeer acceptabele prijs, streven wij ons doel na: Kunnen communiceren tijdens onze vakantie in 2013 naar Peru/Bolivia. En ons doel, is ook het (start)doel van Mariluz. Zij zal niet nalaten dat wij ons doel zullen bereiken.
Wij kunnen je absoluut het positieve advies geven: Ervaar het zelf !!

 

 

Simone

Ik volg de lessen van Viva España nu drie kwart jaar en ik heb het gevoel dat ik de spaanse taal al echt begin te begrijpen!
Wat mij aanspreekt aan de lessen?

  • Een kleine groep, dus veel individuele aandacht
  • Het niveau van de leerlingen wordt aangehouden. Wanneer we de les nog niet onder de knie hebben doen we de les gewoon weer opnieuw. Ook krijgen we vaak extra stencils mee om de stof te herhalen.
  • Mariluz geeft op heldere wijze les. Niet alleen weet ze alles van de spaanse taal maar ook weet ze veel te vertellen over de geschiedenis van haar geboorteland Spanje.
  • Mariluz legt vaak de verschillen uit die er zijn tussen Zuid-amerika en Spanje. Denk hierbij aan uitspraak en cultuur. Dit vind ik erg fijn omdat mijn doel is om een woordje te kunnen spreken in Chili.
    Ik beveel Viva España zeker aan!

 

A. Zweers

Vorig jaar september ben ik begonnen met de lessen Spaans bij Mariluz. Door mij aangeraden door buren die privéles bij haar hebben. Deze mensen hebben een bedrijf in Spanje en waren zeer enthousiast over de aanpak van Mariluz. Ik ben het helemaal eens met die beoordeling. Gisteren ben ik met mijn tweede lesjaar begonnen. Mariluz biedt kwaliteit. Ze is heel aardig, maar ook

'streng' . We werken hard en hebben veel plezier met elkaar om de fouten die we maken.
De lessen zijn afwisselend. We kijken soms een DVD, vertalen een liedtekst, lezen een stukje uit een Spaanse krant.
Als je gedegen en in een goede sfeer Spaans wil leren, moet je bij Mariluz zijn.
Adios,

 

 

M. van Melik

Ik heb met veel plezier de lessen gevolgd van Mariluz.
Haar aanpak, structuur, en manier van les geven bevalt me goed. Onze groep was klein, en dat betekent veel aandacht. Er wordt ook tijd gemaakt voor gesprekken over cultuur, muziek, films, met een lekker kopje koffie of thee.
Ik kan de lessen aanbevelen.

Isabel S.

Wil je op een ongedwongen wijze de Spaanse taal goed leren?
Veel afwisseling in de lessen; lezen, luisteren, invul-oefeningen, reportages kijken, liedjes vertalen, spelletjes, rollenspellen etc?
Les van een native speaker, die absoluut niet moeilijk doet over een kwartiertje extra uitleg?

Dan is Viva España dé manier voor jou om Spaans onder de knie te krijgen!

 

Raquel K.

Buenos dias amigos!
Een actieve cursus in huiselijke sfeer, altijd vergezeld met een kopje koffie of thee met een galleta (koekje). Mariluz leert cursisten goed Spaans door gebruik te maken van meer dan alleen het boek. Ze deelt regelmatig leerstencils uit om belangrijke oefeningen te herhalen, zonder dat het dezelfde stof is. Ook wanneer je voor de leergelegenheid stukken tekst na wilt laten kijken is zij hier altijd toe bereid. Ben je op zoek naar een native speaker die enthousiast, veelzijdig, afwisselend en iets extra's biedt, dan is dit de les voor jou!
Ik heb 3 pakketten gevolgd en heb nu helaas geen tijd meer. Wellicht weer in de toekomst.... Adios y mucha suerte con Mariluz!

 

Danielle Rostohar

Het mooie van de wijze van lesgeven van docent Mariluz is dat zij een native speaker is, een geboren en getogen Spaanse.
In de lessen komt dit goed naar voren in de typisch Spaanse uitspraken, maar ook bijvoorbeeld door wat zij vertelt over de gebruiken van de Spanjaarden, de cultuur en de omgang van de Spanjaarden onderling.
De groep bestaat over het algemeen geloof ik nooit uit meer dan 6 personen, wat maakt dat er genoeg ruimte is voor ieders niveau en tempo. Voor mij een fijne manier om de Spaanse taal eigen te maken.
Daarnaast is Mariluz een hele fijne, sympatieke en toegankelijke Señora die altijd met humor, gevoel en kunde elke les tot een leerzame les weet te maken.
Ja, ik zou u zeker de lessen van Mariluz bij Viva España te Deventer aanraden!

 

 

Geer Rostohar

Mijn dochter en ik volgen al anderhalf jaar Spaanse lessen bij Mariluz en zijn erg tevreden. Mariluz is geboren en getogen Spaanse en geeft heel goed les. Zij past zich aan aan het ingangsniveau van de cursist. De lessen zijn altijd heel gezellig en worden ondersteund door verhalen, films, anecdotes, boeken en talloze voorbeelden uit de Spaanse cultuur. Maar er moet ook worden gewerkt.
Wilt u Spaanse lessen volgen en komt u uit de buurt van Deventer dan zijn de lessen van Mariluz een aanrader.

 

 

Harry en Anja Nijssen
Wij volgen al een tijdje lessen bij Mariluz. We kunnen de andere beoordelingen alleen maar positief bevestigen.
De sfeer is altijd prettig, Mariluz gebruikt meerdere soorten lesmethoden, kan veel vertellen over de geschiedenis en cultuur van Spanje en Latijns Amerika, weet de wind er goed onder te houden.
Kortom je krijgt waar voor je geld en wij gaan graag naar haar lessen toe !

 

 

H.Wiegman

Via een buurvrouw ben ik bij Mariluz terechtgekomen vanuit Beekbergen. Geen moment spijt gehad: Ze is enthousiast, kan veel vertellen over de taal en de cultuur van Spanje, maar ook van Zuid-Amerika, waar onze reis nu naar toe gaat. In een kleine groep les gehad, waarbij Mariluz de rode draad van de les, ondanks onze uitstapjes, stevig in handen houdt. Zo wordt de theorie op een aangename manier opgebouwd. Een aanrader!

 

 

M. Hofenk

Sinds bijna twee jaar volg ik (prive) Spaanse les bij Mariluz. Voor de juiste uitspraak, grammatica en allerlei interessante weetjes over de Spaanse en Latijsamerikaanse cultuur zocht ik een native speaker. Bij haar ben je daarvoor aan het juiste adres, zij is heel kundig, legt helder uit en corrigeert uitspraak waar nodig. Maar buiten dat is ze een gezellige persoonlijkheid. Ik ga met veel plezier naar de lessen toe.

 

 

Cascabel uit Bathmen

Ik volg al een aantal jaren Spaanse les bij Mariluz. Ik had heel veel moeite met de verleden tijden en dacht:" Dit krijg ik nooit onder de knie". Na een aantal jaren les, is het me toch gelukt! Chapeau voor Mariluz!

 

 

Bregtje
Wij volgen nu een aantal maanden privé les bij Mariluz en we zijn erg tevreden! Mariluz geeft op een prettige manier les en weet alles helder uit te leggen. De lessen zijn leuk en afwisseld door een goede combinatie van theorie en praktijk. Ook wordt er af en toe een (Spaans) liedje gezongen of tv-programma gekeken. Kortom: de lessen Spaans van Mariluz zijn een aanrader!

 

Harkema
Sinds ruim 10 jaar volg ik Spaanse les, waarvan de laatste 2 jaar bij Mariluz. Ik ben zeer enthousiast. Mariluz geeft op een aangename, duidelijke en praktische manier les. Ze let erg goed op je uitspraak. De lessen worden op maat gegeven: veel conversatie afgewisseld met wat grammatica. Ze verstaat de kunst dat ik elke keer weer wat bij kan leren.. Daarnaast behandelt ze ook de geschiedenis van Spanje.
Kortom ik ben zeer tevreden en hoop nog jaren bij haar op les te kunnen blijven.
 

 

M.Vloedgraven
Ik volg spaanse les bij Mariluz, Ik heb priveles en ben er heel erg tevreden over. Naast dat het enorm gezellig is leer ik heel veel! Mariluz past precies aan bij mijn tempo en de dingen die ik makkelijk of moeilijk vind. Daarbij let ze supergoed op je uitspraak, wat erg belangrijk is natuurlijk! Verder is ze ook erg flexibel in het afspraken maken en geeft ze super leuk les met allerlei variaties zoals TV Muziek en stukken tekst aangepast aan je eigen interesses. Ik ga deze zomer een jaar naar Ecuador om daar vrijwilligerswerk te doen, daarna wil ik zeker verder gaan want ik ben nog lang niet uitgeleerd en ik vind het veel te gezellig!

 

 

Willemsen
Mariluz is een kanjer. Ze is altijd in voor n geintje maar houdt de wind er flink onder. Ze brengt de les met veel enthousiasme en veel wetenswaardigheden over Spanje.
Wil je Spaans leren? Ga naar Mariluz!

 

 

A. van de Streek
Omdat wij op vakantie zouden gaan naar de Dominicaanse Republiek ben ik Spaans gaan leren. Er wordt op een heel prettige manier les gegeven door Mariluz. Er wordt op maat les gegeven wat erg prettig is. Met de geleerde stof kun je prima uit de voeten met de Spaanse taal. Nu na 1 jaar kan ik zeggen dat ik me goed kan redden in het Spaans en vind het nog steeds erg leuk om te doen.

 

 

Marc
Na een vakantie in Spanje werd ik opnieuw gemoptiveerd om nu eindelijk eens de Spaanse taal te leren. Na een jaar klungelen op een taalcursus in een veel te grote groep waarvan de onderlinge nivo's erg verschilden en bovendien de leraar geen "native speaker" was, ben ik bij Mariluz beland.
Vooral de variatie in de lessen vind ik erg fijn. De ene keer wordt er veel gepraat, dan proberen we met z'n allen de tekst van een lied te ontcijferen of te volgen wat er op TV gezegd wordt (op de 'ware'snelheid!)
Alles gaat op maat: geen huiswerk vanwege de vakantie? Meer conversatie?
Nog even een stukje grammatica herhalen? Kunnen we een half uur langer doorgaan? Kan allemaal.
Ik kan deze cursus van harte aanbevelen!

 

 

Anne pennekamp
Een geweldige lerares. Houdt van een grapje maar niet van getreuzel. Ze houdt de vaart erin. Leert je veel praktische zaken voor het dagelijks leven, pakt er landkaarten, boeken en zelfs muziekteksten bij. Tevens houdt ze je uitspraak streng in de gaten. Een plezierige manier van leren. Je spreekt al snel een mondje Spaans. Erg motiverend.

 

 

Marieke Neuteboom
Al enkele jaren volg ik Spaanse les bij Mariluz en ben er zeer tevreden over. Met een klein groepje heb je echt alle tijd en aandacht en Mariluz wisselt de grammatica en conversatie af met een Spaans liedje of Spaanse tv serie. Echt aan te bevelen !!!

 

 

T. Ijdema
Ik volg al een aantal jaren de lessen van Mariluz, eerst grammatica- en nu conversatielessen. Mariluz stimuleert, motiveert en heeft een brede belangstelling en kennis. Als je belangstelling hebt voor de Spaanse taal, zoek dan niet langer. Ik ben er zeker van dat je net zoveel plezier zult hebben als ik.

 

 

Corry Boone
Sinds 6 jaar volg ik,samen met 3 vriendinnen, Spaanse les bij Mariluz. De lessen zijn op maat. Voor ons betekent dat; veel Spaanse conversatie, afgewisseld met wat grammatica en vooral leren in een ongedwongen, ontspannen sfeer. Wij kunnen ons nu aardig redden in het Spaans op een breed niveau; van het bestellen van een kopje koffie tot het houden van een spreekbeurt over onze vakanties. Mariluz verstaat de kunst over de meest uiteenlopende onderwerpen ons enthousiast te houden en steeds weer iets bij te leren. Daarvoor gebruikt zij Spaanse muziek, films, boeken, tijdschriften en vooral haar eigen persoonlijkheid die Spaanser is dan Spaans.

 

 

M. Hirschler
Heb al jaren les van Mariluz, zowel individueel als in groepsverband. Mariluz is een deskundig docent, niet alleen op het gebied van het Spaans, maar ook de geschiedenis van haar land Spanje, is bijzonder goed thuis in Spaanse muziek en Spaanse TV-programma's. Alles wordt ingezet bij de lessen, waardoor er veel variatie is en het prettig leren is bij haar. Er moet ook hard gewerkt worden, maar dat hoort erbij! En bovendien: het is er altijd gezellig. Dus :...... doen!

 

Thomas
Mijn vriendin en ik hebben ons een tijd geleden voor deze cursus Spaans ingeschreven en het is ons zo goed bevallen dat we ons voor de vervolg cursus hebben ingeschreven.
De lerares is een professionele, rustige en gezellige dame die uitstekend de Spaanse taal en cultuur op je kan overbrengen. 

 

Ria Neuteboom
Mijn ervaring is bijzonder goed. Ik volg al jaren met veel plezier deze lessen, Een goede afwisseling tussen theorie en praktijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Referenties

 

 

 

 

 

 

Faciliteiten

 

 

 

 

 

last updated: 10-04-2013